Bosh sahifa > Новости > Kontent

Ветерани користе траву да ублажи ПТСП-а, упркос удаљена једва истраживања

Mar 28, 2016

ТРЕНТОН , Неw (АП)--све већи број држава размишљају да ли да се легализује марихуану поступати са пост-трауматског стресног поремећаја. Али за многе ветеране, дебата је већ завршена.

Све више користе канабис иако је и даље је илегално у већини држава и зато неодобрени од стране ветерана послове главне студије тек треба да покаже да је ефикасан против ПТСП.

Док истраживања била контрадикторне и ограничене, неких бивших припадника војске кажу да је трава помаже њима управљате својим анксиозност, несаницу и ноћне море. Лекове као што су Клонопин и Золофт нису били ефективни, или их је оставила утисак као зомбији, неки кажу.

"Била сам је нестрпљив неред да себи другим реиима с пилулама давали су ми," рекао је Мике Wхитер, 39-годишњи бивши маринац који зиви у Филаделфији, где је марихуана је нелегална. "Канабис ми је помогла из рупе у коју сам био у. Поиео сам да разговарам са људима и преболи моја анксиозност."

Ипак , други, видео много користи од дроге. И у ВА није документовао забрињавајуће повећање броја ПТСП-погодио ветерана који је установљена је зависност од марихуане, коју неки кажу стручњаци могу да ометају опоравак од ратне трауме.

Саллy Сцхиндел, од Прескоту, у Аризони, је рекао да је ВА дијагнозу њен син Андy Зорн са ПТС-ом, након што је служио у војсци у Ираку. Агенција касније дијагностикован му марихуана зависност као депресија и биполарни поремећај, рекла је.

Сцхиндел је рекао да је њен син користи марихуана не за рекреацију, али као селф-медицатион, посебно за спавање. Убио се у 31 годину 2014, пишући у својој поруци да "марихуана је убио моју душу &амп; упропастио мој мозак."

"Рекао ми је да је много теже одустати него што је мислио да би било", рекао је Сцхиндел. "Он би га купити и пусимо и онда Проспи остатак. Сутрадан је поново купио."

Приче ветерана као Зорн и беље су помогле да подстичу дебате око тога да ли држава и влада треба да легализује дрога за третман ПТСД. Законодавци су све више наклоности са ветерана као беље, упркос недостатку научних доказа. Док неки ограничени студије су показале да је да је марихуана помаже људима управљање ПТСП-а у кратком року, предложио други то могу погоршати симптоме.

Почевши од Новог Мексика у 2009 години, 10 државе су на списку ПТСП на болести за које медицинска марихуана се преписује, према пројекту политике на марихуану, која тежи да се оконча цриминализатион дроге. Неколико више државе дају доктори довољно широко дискреционо право да препоруче лонац ПТСП.

Сличне мере уведен је у Грузији, Иллиноис, Неw Хампсхире, Неw Јерсеy, Пеннсyлваниа, Рходе Исланду и Утах. У новембру, Амерички Сенат усвојио амандман којим би се омогућило ВА докторима да препоручи медицинску марихуану за ветеране у државама, где је то легално. Предлог пропустио кућу.

Савезни закон захтева случајном, контролисан суђења да докаже да је дрога за ефикасан пре ВА доктори то могу препоруцити. Такве студије су у току, укључујући две финансиран од стране Колорадо, где је одбор за здравствено стање задржавао на легализације марихуане за ПТСП због недостатка великих студија.

"Сигурно не постоји довољно научних доказа да марихуана помаже ПТС-а," рекао је Марцел Бон-Милер, Пенсилванијски универзитет професор који је водио у Цолораду подржала студије. "Али бисмо паклена приближили упознавати одговор у две до три године."

Од 2002 године, проценат погодио ПТСП ветерана који је установљена је зависност од марихуане попео се са 13% на скоро 23%, према ВА подацима објављеним прошле године. То преводи на више од 40 000 ветерана.

Званично је познат као "поремећај употребу канабиса", зависност може да значи неко не може да спава или постаје без дроге. То може значити употреба марихуане је опао неко је личне односе или способност да задржи посао.

Др . Карен Дрекслер, у ВА Национално ментално здравље програму зам за зависност поремећаја, је рекао да је потенцијал за зависност је али има други разлог ветерана требало да сачека још истраживања.

"Марихуана у почетку може обезбедити мало олакшање", али за оне са ПТС-ом,"То је врло тешко да га заустави, када једном почнете," рекла је. "Стигне у овај зачарани круг."

Она је додала да емоција трне ефекти марихуане такође могу да ометају најефикаснији третман за ПТСП: разговарамо терапија, у којој ветерани покушајте да обради трауме су прошли.

Неки ветерани и неки доктори се не слажу.

У Маинеу, где марихуана се преписује за ПТСП, Др. Дустин Сулак, лекар у приватној пракси, је рекао да доктори могу помоћи ветерана управљање њихова употреба марихуане, спречавајући зависност. Сулак је такође рекао да траве могу помоћи ветеринара да се упусти у терапију разговором.

Беље, ветеринар из Пенсилваније, је рекао да је то његово искуство.

Приликом свог боравка у Ираку у средином 2000с, рекао је беље, видео је бомбе разнесе возила и људи погоде. Након што је стигао кући, мирис кобасица је покренуло зазирем на мирис спаљено месо. У ВА на крају му је дијагностикован ПТСП и преписао лекове, укључујући Клонопин и Золофт.

На Клонопин га је оставила скоро не може да функционише, рекао је он, и да је одлучио да након постизања у праву с травом "где није брига ако сам погинути."

"Почео стварно ангажовање у терапији сваке недеље и почео да будем искрена са собом и да преболи ствари," рекао беље, који је додао да и даље узима неке Золофт због његовог страха. "Не могу довољно да терапија је врло кључне у овоме. То није само трава."