Bosh sahifa > Новости > Kontent

Врховни суд одбацује случај марихуане у Цолораду

Mar 24, 2016

Док је марихуана заговорници широм Сједињених Држава су откако у махнитости гризе нокте је откривено да је судски спор који су у Врховни суд имао потенцијал искључује индустрију канабиса, највиши суд нације саопштио је у понедељак га отпуштати случај који је предао Оклахома и Небраска, указујући да је Колорадо малопродаје лонац постала напаст за кријумчарење дроге.

У случају у Небраски и Оклахоми в. Цолорадо, Тужитељи су тврдили да је амандман 64, којим је окончан лонац прохибиција у држави стогодиљњицу, било флагрантно кршење акт Контролисане супстанце и одредба врховној власти од устава сад. Тужба је тврдио да две државе биле "патња има директан и значајан штетан утицај," као резултат канабис трговине у Цолорадо, и то је молио је Врховни суд да присили његово неодређено затварање.

Иако већина стручњака за политику нисмо били сигурни како суд одигравати у овом случају, већина правде је пресудио у корист потпуно пониљтење, ставља питање легализације марихуане сиром дрзаве у позицији да никада више бити испитан на овај начин по околним државама.

"Ово је добра вест за легализацију присталице," Том Ангелл већине марихуани Тимесу високо у изјави. "Овај случај, ако је отишао напред, а суд је закључио како није у реду, имала је потенцијал да се котрља многе добитци нашем покрету је постигнут до сада назад. И помисао да је Врховни суд стоји на путу је могао да баци тамна сенка на марихуану пропозиција бирачи ће размотрити овог новембра. Али правде исправно одлучила да је ова тужба без основа и да држава требало да наставе даље са спровођење закона бирача одобрио легализацију, чак и ако њихове комшије не воле."

Конзервативни судија Цларенце Тхомас и Самуел Алито били су једини који оспорава мишљење, тврдећи да "држава жалиоца направила ваљан слуцај," и због тога треба чути од стране суда.

У децембру 2015, генерални заступник савезног Доналд Веррилли Јр. је саветовао Врховног суда да се не забављам тужба јер нисам "за одговарајући случај за обављање оригинални надлежност овог суда." Веррилли препоручује напуштање предмета, јер овај случај је био криминалне радње изведена од стране појединаца, а не у Колораду. Није познато колико овај Водич је имао везе са данашњи исход.

"На крају дана,"Ангелл је објаснио, "Ако званичници у Небраски и Оклахоми су узнемирени због колико времена и ресурса, њихова полиција проводе на случајевима марихуане, као што су рекли у њихову рекламу, они треба да се придруже на Цолорадо у замену прохибиција са легализацију. То ће омогућити њихов систем кривичног правосуђа да се фокусира на прави злочин, а то ће генерисати приходи који се може користити за здравствену негу, образовање и јавне безбедности програма."