Bosh sahifa > Новости > Kontent

АМЕРИЧКИ анти-опијум напор у Авганистану је тотални крах

Apr 16, 2016

Јохн Ф. Сопко, генерални инспектор специјалне Пентагона за обнову у Авганистану, дао је својеврсни оцена прошле недеље ситуације у земљи 15 година након пада Талибана. Корупција је ендемична и безбедности непријатни. Више од 700 школе су затворени у последњих месеци због текућих побуне. И упркос најмање 7 милијарди долара у контра-наркотика потрошње, производња опијума ударио 3 300 тона 2015 – тачно на истом нивоу било је 2000 године када су Сједињене Државе извршиле инвазију.

"Петнаест година у недовршене дело финансирања и борбе, заиста морамо запитати: 'уље.'" Сопко рекао је у свом обраћању прошле недеље на универзитету Харвард, јавио је ЦНН.

Дебакл постаје све више непобитна. У кућу слух на Афганистан обнову потрошње прошлог месеца, Република Тхомас Массие (Р -КY) притисла Пентагон особље каква врста метрике користе да оценим успех у њиховим напорима за контра наркотика.

"Рат против дроге у Афганистану," Массие закључио је у изјави покупили су разлог, "у Мери у којој постоји рат против дроге, је био губитник."

Језивој стварности је такође одато признање од стране одлазећи командант у Авганистану, општа Јохн Цампбелл, у исказ пред Сенатским одбором орућаних услуга у фебруару.

"Афганистан је у тренутку се превојне" и 2016 можда "није бољи, а горе и од 2015 године", рекао је. Али као ЦНН, истакао је, његова порука је била једна од остане на томе: "сада, више него икад, Сједињене Државе би требало да не одустајемо у Авганистану."

Упркос наводни Сједињене Државе"повлачење", рат само ескалира. Америчке трупе остане присутна у борбама — и опијум је јасно добро је сукоба. Талибани сада стекли пет од 14 округа Хелманда је жестока борба се наставља, Неw Yорк Тимес известио је прошлог месеца. Иако налог није то споменуо, Хелманд је срцу опијума у Афганистану — тако да је контрола ову територију и свој уносан мака плантаза стратешки за ношење рата широм земље.

И као да Пентагон није већ имате своје пуне руке, са талибанима, на растућу ИСИС побуне сада представља другу опасност.

У јануару, Стате Департмент под именом у ИСИС франшизе у Авганистану "страном терористичком организацијом," даје на амерички војни снимани добила након групи "ИСИС-Кхорасан" или ИСИС-К, ЦНН је пријавио.

У најновијем гнев, америиким нападима убили најмање 17 људи у провинцији Пактика источном Афганистану прошле недеље. Пентагон је тврдио да сви који су убили су милитанти, али локални званичници је рекао да су цивила, укључујући племенски елдер, Радио Слободна Европа је пријавио.

Иронично , војни експерти предвиђају је неминован затишја у борбама — али само довољно дуго да се жетва опијума.

Према Military.com, војска бригадни Wилсон А. Схоффнер, главни портпарол НАТО операција одлуиан подршку, објаснио је током из Пентагона информишући прошлог месеца: "унутар покрајине од југа на север док се време, а очекујемо да видим иста врста образац ове године. "И зато оцекујемо да пораст активности [Талибана] ће наставити док око ово друго дела марта и онда би требало тишина као зетве Августовски."