Bosh sahifa > Новости > Kontent

Торонто полицијска рација више од 40 диспанзера.

May 27, 2016

У тренутку када је канадска влада креће према напредном политиком да сруши прохибиција преко комплетан опсег северном нацији, полиција у Торонту области ослободили дивљем нападу против медицинска марихуана диспанзера свуда по граду због наводно продаје траву изван граница закона.

Према неколико извештаја из канадске медија, закона у град у Торонту је почела извршили претрес у четвртак против неких 45 апотеке да продаје марихуане купцима за рекреативну употребу. Ухапшено је неколико особа, укључујући радњу запослених, и многи од диспанзери био искључивања.

Позорник Цраиг Бристер, портпарол полиције Торонта, је рекао да је акција изведена је у комбинацији са градским ауторитет подзаконски акт против "локације који су идентификовани као трговину марихуаном изван марихуане за медицинске сврхе прописа." Сви диспанзери гањали током иистке, који је био са ознаком "Пројекта Клаудија," без икаквог разлога, били су у продавницама у власништву власника који су добили упозорење писма прошле недеље, који указује на предузећа, кршите зонирање закони.

Торонто је земљиљта Шифра омогућава дистрибуцију марихуане, која је произведена од стране постројење за узгајање лиценциран од стране Канаде здравље. Има ли диспанзер продаје марихуану набавили из узгајиваи то није лиценциран од стране владе је технички кршење земљиљта правилник, према теми Робинсон, портпарол град.

Рације Ма само две недеље након што је градоначелник Торонто Јохн Торy обећао сламање царстава од апотеке "лажни" траве које су се појавиле у последњих месеци због обећање извршио канадски премијер Јустин Трудеау да марихуана ускоро бити правни широм нације.

Градске власти кажу да је акција требало изненадити јер су провели протеклих неколико недеља упозоравајући менаџера и власника некретнина које су потребне да затвори одмах проблеме са законом.

Међутим , правни експерти кажу да Торонто званичници отвориле су покварени конзерву парнице које ће на крају коштати пореске обвезнике знатну количину новца да покрије све правне рачуне које је судјено да се гомилају као резултат ове акције. На конференцији за новинаре данас у градској управи, Кирк Тоусаw, адвокат за Ванкувер, је рекао да су кривичне пријаве које произлазе из рације би вероватно суочити тежак пут против повеље о правима и слободама. Он је додао да вероватно постоји разнима уставних предмета за израњање због најновије пробне операције у Торонту.

"У случају да закон земљиљта је прохибиција је заснована на чињеници да је диспанзер, рекох да је то неуставно", рекао је Тоусаw. "Ако сте у малопродаји зони, а ти су у функцији малопродаје бизнис, и једини проблем је да је 'илегално' у смислу савезног закона, казем да савезни закон неуставан и повеље предобар. И то је крај приче. "

До сада, градоначелник Торy одбио је да коментарише рације, али град је потврдио да је иза истраге.

Све информације у погледу хапшења и обим оптужбе очекује се ће бити објављен једном у петак ујутро.