Bosh sahifa > Новости > Kontent

Стате Департмент је рекао да је НИДА марихуане монопол је превара

May 18, 2016

Иако је ДЕА амерички је тврдио да је потребно да бисте ограничили узгајање марихуане истраживања на једној узгајиваи да би остала у складу са међународним дроге законе, нови федерални извештај указује да ујак Сем је водећи борци против дроге бити замењене све време – агенција, у ствари, има моћ да издате додатне лиценце без хватање сваки топлоте из Уједињених нација.

Као одговор на недавне истраге од стране Неw Yорк Сенатор Кирстен Гиллибранд, Биро за међународне наркотике и закона на УС Департмент оф Стате каже да нема ништа легално стоји на путу Сједињене Државе дистрибуирање додатне лиценце за узгајање марихуане у медицинске и научне сврхе.

"Ништа у текст једној конвенције, нити у коментарисања, указује да постоји ограничење на број лиценци које се може издати, нити, с друге стране, постоји ли прохибиција против државе чланице намеће таква ограничења", каже се у извештају. "Штавише , нисмо знали да је одбор за контролу наркотика Интернатионал истакнут број лиценци као питање забрињава."

Интересантно , вести из Стате Департмент иде уз длаку интерпретације ДЕА-ов међународног права, указујући да је дугогодишњи марихуане монопол надгледа Национални Институт за злоупотребу дрога била без разлога. У ствари, појашњава се Стате Департмент у свом извештају монопол на узгајање марихуане није услов за поштовање ових међународних дроге споразуме.

Деценијама , истраживачи су је тешко прибавила њихове руке на експерименталну марихуану јер савезна влада је дозвољена само на универзитету Мисисипи гајити траву у име науке. Овај модел за узгој и дистрибуцију изазвао је мноштво проблема за Студијска група, укључујући немогућност да се лонац у довољно довољним количинама, као и без одговарајуће потенције да осигура тачност у њихове резултате.

Међутим , неколико других земаља, укључујући Канаду и Холандији, издала више лиценци за узгајање марихуане у медицинске и научне без креирања било каквих тензија унутар међународне заједнице. И док је ДЕА садашња политика није кршење споразуме, агенција могла лако отворити на тржишту за више узгајиваие.

Мике Лисзеwски, директор владине послове за Американце за безбедан приступ сматра да је ово појашњење из министарства требало би да се све што је потребно за Обамине администрације да се изврши притисак ДЕА да коначно одрекну неке контроле – потенцијално стварајући прилику за сваку државу да имам дозволу да расте марихуана у истраживачке сврхе.

"Са овом вести, Председник Обама привуцемо ДЕА да одмах почети процес издавања додатне лиценце," рекао је Лисзеwски. "Раскинути на убрзању ДЕА НИДА монопол ће имати корист истраживача и пацијената исте и не вредјају уговорне обавезе."