Bosh sahifa > Новости > Kontent

СЦОТУС послова нови ударац до 4

Jun 22, 2016

У понедељак, Врховни суд је пресудио да је да докази открили током је илегална полиција заустави се могу и даље користити на суду — са на упозорење да официри спроведени њихову потрагу након што је сазнао, то је осумњичени је имао налог за изванредне хапљење. У 5-3 пресуда, правде је нашао да би таква претрага није прекршено четврти амандман.

Случај , Утах в. Стриефф, забринут Едwард Стриефф, који је у децембру 2006 године је заустављен од стране официра да осматрамо осумњичених нарко дилер локацију на југу Сланог језера. Основа за на станици су касније владали неадекватно јер није базирана на разумну сумњу. Током аутобуске станице, официр проверили и открио Стриефф имао је потерница за неки мањи прекрљај и спровели претрагу – проналажење кесицу пуну амфетаминима и Лулу то сматран је потрепштине. Окружни суд је касније закључио да иако је полицајац није имала право да заустави Стриефф, докази су били прихватљиви. Највиши суд у земљи је сада пристао.

Правда Сониа Сотомаyор написао је оштар неслагање у погледу одлука, коме се каже да је предмета "свима осталима, бели и црни, крив и невин... то је твоје тело подложне су инвазију док судови Извините кршењу права."

Сотомаyор је такође нагласио да неки ће вероватно бити на удару од стране владајуће од других.

"Није тајна да су људи боје непропорционалну жртве ове врсте надзора је", је написала.

Сотомаyор је неслагање је навео министарство правде извештај о коренима Фергусон нереда и књиге, укључујући Мицхелле Александар Тхе нови Јим Цроw, Та-Нехиси Коутсову између света и мене и Јамес Балдwин 1963 класични Тхе ватра следећи пут.

Активисти за људска права и си била ужаснута начином на одлуку.

"Били смо разочарани данас је владајуће", Јохн Мехија, правни директор у Јути Унији цивилних либерала Америке, рекао је локални КУТВ. "Полиција заправо треба ми разлог да те заустави. На основну линију увек це бити да имате право бити слободан од уплитања владе без пристанка, осим ако влада Обрнужемо је разлог зашто они то раде."