Bosh sahifa > Новости > Kontent

ЦДЦ упутства за циљ да зауставе епидемију против болова

Mar 17, 2016

WАСХИНГТОН (АП)--рецепт против болова не би била први избор за третира уобичајене болести као бол у лерима и артритис, према нова федерална упутства, дизајниран да преобликује како Доктори преписују лекове као оксиконтин и викодин.

Усред епидемије за овисност и злоупотребу везана за ове дроге опијата, тако моћан, центри за превенцију и контролу болести позива примарне неге докторима да пробам физикалне терапије, вежбе и ванберзанског бол лекове пре окрећу против болова за хроничне болове. Опиоидне дроге укључују љекови као морфијум и оксикодон, као и илегалне наркотике као хероин.

Нове препоруке - које доктори не морају да прати - представљају покушају да обрне скоро две деценије од пораста аналгетик усе који јавни здравствени званичници кривим за раст од више од фоур-фолд смрти везан за дрогу. 2014 године, амерички доктори је написао скоро 200 милиона рецепата за опиоидне аналгетике, док је смрт повезана са дроге се попела на отприлике 19,000 - највећи број на рекорд.

"Покушавамо да сигурније и ефикасније курс за излажење на крај са хроничним боловима," Др. Том Фриден, ЦДЦ је директор, рекао је у интервјуу са Ассоциатед Пресс. "Ризици зависност и смрти врло добро документован за ове лекове."

Више од 40 Американаца умиру сваког дана од предозирања аналгетик, стопом од невероватних Фриден је рекао да је "доктор подстакнуто."

У оквиру нова упутства, доктори би преписују таблете против болова само након разматрања-зависност бол хидратантне, Бихејвиорални промене и друге опције. ЦДЦ је такође жели доктори преписати најниже могуће ефективну дозу. И доктори да га оставим самог преписивање дрогу ако пацијенти показују значајно побољшање.

За краткорочне бол, ЦДЦ препоручује ограничавање опијата, тако да три дана лијечења, када је то могуће.

Упутства се не примењују на доктори који су специјализовани за третира озбиљне бол због рака и другим противзаконитим болести.

Иако су упутства добровољно, могао бити широко усвојили су по болницама, Осигураватељи и државни и Федерални здравствени систем.

Владини званичници сте већ покушали више приступа за хватање у коштац са злостављање против болова. За храну и дроге администрација ограничене болова широко прописује да бисте ограничили допуне. Држава као на Флориди и Неw Yорку имају гушио "пилулу Милс" користите базе података за надгледање ста су доктори преписивање. И ове недеље, Массацхусеттс потписали су у закон Седмодневни ограничење први пут рецепте за опијата, тако - први такве врсте у народу.

"Промена медицинска пракса није брз и није лако," рекао је Фриден. "Али мислимо да је клатно бол за управљање замахнуо предалеко према спреман употреба опијата, тако."

ЦДЦ је ретко саветује лекаре како да преписују лекове - улогу обично упућено професионалних друштава и регулаторе дроге.

ФДА означавању због дроге је широка, листингу користи као "олакшање умерене да болове." Упутства од стране бол специјалисти навели више детаља, али се фокусира на ризике. У ЦДЦ силовања, таква упозорења унапред: "Опијата, тако нису терапија првог реда," наводи прва препорука агенције.

Локалне здравствене власти су аплаудирали ЦДЦ за тежине на проблем са којима се суочавају у својим заједницама.

"ЦДЦ је угледан извор информација. Њихова упутства за тежину,"рекао је Балтиморе град здравља комесар Др. Леана Wен.

Али неке водеће медицинске групе није прихватио препоруке. Америчку медицинску асоцијацију, највеће професионалне групе за лекарима, упозорио је да би смернице могао створити проблеме ако управљају се пацијенти према бол третмани које се не може приступити или покривен осигурањем.

"Ако они производе непланиране последице, морамо да их ублаже" рекао је Др. Патрице Харрис, у изјави. "Они су коначну реч."

На многе начине, упутства су повратак на старији медицинска пракса. Лекари обучених у 1960-тим и 1970-тих - усред талас коришћења урбане хероина - научено да резервишете опијата, тако за најтежих облика бол, као што је рак или енд-оф-лифе негу. Тај приступ је и даље прихваћене.

Али у 1990-тих, неки стручњаци устврдио је да доктори су били ундертреатинг заједничких видова бол који могу имати користи од опијата, тако, као што је боли кицма и бол у зглобовима. Порука је погоршан због Виљемилионски промотивном кампањом за нови, дуго-глуме дроге као оксиконтин, који је промовисан је као мање ствара зависност.

Оксиконтин је творац, Пурдуе Пхарма, касније пристао да се изјасни кривом због обмањивања јавности о ризицима за дроге.

"Читава генерација лекари одрасли мисле да би им опијата прилично упустава Либерално," рекао је Др. Бруце Псатy, професор на универзитету Wасхингтон, који такође саветује ФДА. "Ми смо сада у процесу преваспитање нас самих и наших пацијената."

Лекари сада мора да пронађе "удобан баланс", рекао је Псатy, користећи опијата, тако пажљиво док је да будем сигуран да пацијенти не иди неочишћено.

ЦДЦ је одложено своје смјернице раније ове године, после критике од бола специјалисти, другмакерс и други.

Критичари су се жалили да су препоруке отишао предалеко и имао од стране лекара који су пристрасни против дроге терапија развијена углавном иза затворених врата. А не отпуштајући упутства у јануару, као што је првобитно планирано, ЦДЦ сложили су се да поново отвори их да јавни унос, прима више од 4000 коментаре током периода од 30 дана.

Критичари кажу да је предлог могао блокирати стрпљив приступ лијекова ако усвојио здравље добављачи, Осигураватељи и болницама. Такве организације често гледају федерална влада за здравствену политику.

Прошле недеље, рани знак судара се линије се појавиле у Сенату. Законодавци , тамо је великом већином усвојила нацрт дизајнирао борбену опијата злостављању, укључујући одредбе која захтева администрације ветерана да усвоји препоруке ЦДЦ.